Menüpontok

Arlóy Zsófia

Asztalitenisz
Arlóy Zsófia

Arlóy Zsófia (1981 -)

 

„Ismeretlen helyzet ez nekem, hogy ekkora felhajtás van. Fantasztikus érzés, hogy amikor lemegyek a terembe, drukkolnak nekem. Jó tudni, hogy egy-egy nehéz pillanatban gondolhatok majd arra, hányan állnak mögöttem, hányan segítettek abban, hogy egyáltalán eljussak idáig. Ez az első paralimpiám, és szeretném maximálisan megélni minden pillanatát.”

 

Arlóy Zsófia 1981-ben született genetikai rendellenességgel. Egészen kislánykora óta asztaliteniszezik. Hazai versenyeken gyakran indul az épek mérkőzésein, hogy ezzel is fejlessze tudását. Jelenleg a Törekvés SE játékosa és S8-as kategóriában versenyez. A sport mellett a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett diplomát és közgazdászként dolgozik egy tanácsadó cégnél. 2016-ban, Rio de Janeiróban, az első paralimpiáján az 5. helyen végzett.

Legjobb eredményei:

  •                 2016 – RIO DE JANEIRO paralimpia: S8-as kategória 5. hely
  •                 2015 – Dánia EB: páros 3 hely
  •                 2014 – Eger „Hungarian Open”: S8-as kategória 1. hely
  •                 2013 – Lignanó EB: S8-as kategória egyéni 3. hely
  •                 2013 – Bayreuth VK: páros 1. hely
  •                 2010 – Szlovén Open (VK): S8-as kategória egyéni 1. hely, páros 2. hely

Díjak, elismerések:

 

Érdekességek:

  • Gyermekkorában édesapja tanította játszani Zsófi nyelvtankönyvét használva, mert ekkor még csak egy ping-pong ütőjük volt.
  • „Sosem jártam még csak külön suliba sem. Aztán mégiscsak lementem megnézni egy edzést. Volt ott egy "bácsi", két fél kézzel (mint később kiderült, Tauber Zoltán, első magyar paralimpiai bajnokunk). Nemigen akartam meccset játszani ellene, azon gondolkodtam, hogyan tudnám úgy megoldani, hogy ne győzzem le. Nem akartam, hogy rossz legyen neki… Aztán nagyon elvert, engem is, meg mindenkit. Akkor fogalmazódott meg bennem, hogy ha ezt a sportot kéz nélkül ilyen szinten lehet csinálni, akkor én is megpróbálom.” – Arlóy Zsófia arról, hogy hogyan döntötte el, kipróbálja a profi asztaliteniszezést.