Menüpontok

Hírek

Látványos megnyitó ünnepséggel rajtolt az Ülőröplabda Európa-bajnokság a Ludovika Arénában
2019.07.15.

Látványos megnyitó ünnepséggel rajtolt az Ülőröplabda Európa-bajnokság a Ludovika Arénában

Tizenhat ország közel 400 sportolója, sportszakembere, sportdiplomatája érkezett az Ülőröplabda Európa-bajnokságra, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Sportcsarnokba. A megnyitó ünnepségen az országok csapatait köszöntötte Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Branco Mihorko, a Para Volley Europe elnöke, Dr. Koltay András, az NKE rektora, Dr. Sára Botond, a VIII. kerület polgármestere, Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára és Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke. 
Ötödik alkalommal rendezik meg az Európai Para Ifjúsági Játékokat, ezúttal Finnország adott otthont az ifjú parasportolók versenyének.
2019.06.28.

Ötödik alkalommal rendezik meg az Európai Para Ifjúsági Játékokat, ezúttal Finnország adott otthont az ifjú parasportolók versenyének.

A világ para sportjának fejlődése itt is érzékelhető, 27 európai ország több mint 600 sportolója érkezett a játékokra, akik 7 versenysportágban, asztaliteniszben, atlétikában, bocciában, csörgőlabdában, judoban, kerekesszékes kosárlabdában és úszásban mérik össze tudásukat. Az esemény megnyitó ünnepségén Ratko Kovacic,az Európai Paralimpiai Bizottság elnöke és Tero Kourikoski, a Finn Paralimpiai Bizottság elnöke köszöntötték a delegációkat. 
Búcsú Koller Istvántól
2019.06.27.

Búcsú Koller Istvántól

A Magyar Paralimpiai Bizottság  értesíti Önöket, hogy Koller István,  a magyar paralimpiai mozgalom máig legsikeresebb edzőjének búcsúztatója 2019. július 19-én 10 óra 30 perckor a Rákospalotai  (Szentmihályi úti) temetőben lesz. Koller Istvánt a Magyar Paralimpiai Bizottság saját halottjának tekinti és tisztelettel adózik emléke előtt. A megemlékezés nyilvános,  minden egykori tanítványt, sportszakmai kollégát, barátot várunk, hogy közösen kísérjük el utolsó útjára a legendás edzőt. 
Együttműködés a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem között, 20 nap múlva indul a budapesti ülőröplabda Európa-bajnokság!
2019.06.25.

Együttműködés a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem között, 20 nap múlva indul a budapesti ülőröplabda Európa-bajnokság!

A 20 nap múlva kezdődő ülőröplabda Európa-bajnokságnak helyszínt adó Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportcsarnokában, az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón írta alá Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke és dr. Szarka Gábor főigazgató az együttműködési szándékot a 2020. évi Tokiói Nyári Paralimpiai Játékokkal összefüggésben. A július 15-én kezdődő Női és Férfi Ülőröplabda Európa-bajnokság hivatalos sajtótájékoztatóján beszédet mondott  Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Dr. Szarka Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Campus főigazgatója, dr. Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke és Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.
Elhunyt Koller István
2019.06.24.

Elhunyt Koller István

2019. június 21-én hajnalban, életének 89. évében elhunyt Koller István, a Mozgáskorlátozottak Halassy Olivér Sport Club (1982-2015) és a Humanitás Ipari Szövetkezet (1975-2009) egykori elnöke. Megálmodója és társalapítója volt a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége kiadásában havonta megjelenő Humanitás című lapnak. Koller István a hazai mozgáskorlátozott emberek úszósportjának, és a honi paralimpiai mozgalomnak máig legsikeresebb edzője volt. (Forrás: MEOSZ)
Két bronzérem a Tátra kupán
2019.06.18.

Két bronzérem a Tátra kupán

Nyolc ország közel 60 versenyzője mérte össze tudását a 2019. június 14-16. között, Liptovsky Janban, Szlovákiában rendezett Tátra kupán. A magyar boccia csapatból egyéniben Hegedűs László érte el a legjobb eredményt, harmadik helyen zárt. Szintén bronzéremmel tért haza a BC4 csapat: Berkes Gergő, Hegedűs László, Szabó Alexandra.  A csapat eredményei: 
A LÁSS csapata nyerte az Értéksziget Vándorserleget
2019.06.15.

A LÁSS csapata nyerte az Értéksziget Vándorserleget

Június 14-15-16-àn a Mom Sportban rendezik a Közép-Európai Vakfoci Liga 2018-2019-es szezonjànak a 6., zàró fordulójàt. A pénteki mérkőzésen a BAK szerzett vezetést az első félidőben, ezt követően a LÁSS csapata kiegyenlített a második játék részben, így a végeredmény 1:1 –es döntetlen lett. A LÁSS csapata  végül 11-es rúgásokkal nyert, és így hozzájuk került az esemény támogatója által felajánlott Értéksziget Vándorserleg. A mérkőzésen a kezdőrúgàst Szabó Làszló, a Magyar Paralimpiai Bizottsàg elnöke rúgta. 
Ekler Luca világrekorddal győzött Olaszországban!
2019.06.12.

Ekler Luca világrekorddal győzött Olaszországban!

Június 7. és 9. között Grossetoban, a World Para Athletics Grand Prix-en vett részt a para atlétika válogatott. A kiváló rendezésű versenyen negyven ország közel négyszáz versenyzője indult és küzdött a minél jobb eredményekért, hiszen ebben az évben már kvalifikációs helyeket lehet szerezni a tokiói paralimpiai játékokra.  A 16 fős magyar csapat 10 versenyzője összesen 22 versenyszámban indult. A legeredményesebben Ekler Luca és a Biacsi ikrek, Bernadett és Ilona szerepeltek. Mindhárman két versenyszámban is túlszárnyalták az előző évi eredményüket.
2019.06.04.

A Magyar Siketsport Napját ünnepeljük június 2-án

Világszerte egyedülálló kezdeményezésként minden év június 2-án,  a Siketek Sportklubja 1912-es alapításának évfordulója előtt tisztelegve ünnepelhetjük a magyar siketsport napját. A Magyar Országgyűlés 2017-ben egyhangúlag, ötpárti egyetértéssel fogadta el az erről szóló határozatot. 
MPB Közgyűlés 2019. május 15.
2019.05.20.

MPB Közgyűlés 2019. május 15.

Megtartotta éves Rendes Közgyűlését a Magyar Paralimpiai Bizottság   A május 15.-i Közgyűlésen a tagszervezetek képviselői döntöttek a Magyar Paralimipiai Bizottság 2018. évi pénzügyi beszámolójáról és elfogadták a szervezet közhasznúsági jelentését.