Menüpontok
A Magyar Paralimpiai Bizottság kiemelt hírei
Megbízták a Magyar Paralimpiai Bizottság új sportigazgatóját
2019.01.16.

Megbízták a Magyar Paralimpiai Bizottság új sportigazgatóját

A Magyar Paralimpiai Bizottság idei első, január 11-i elnökségi ülésén döntést hoztak a fogyatékosok sportjának ezévi költségvetéséről, a tavalyi Para-sportlövő Európa-bajnokságon elért helyezések után járó eredményességi jutalmak felterjesztéséről. Az elnökség döntött az MPBK ünnepi közgyűlésének időpontjáról, amelyet február 22-ére, a Magyar Parasport Napjára hív össze. A Magyar Parasport Napja alkalmából adják majd át az MPB elnöksége által alapított díjakat, a Halassy Olivér díjat, amely paralimpiai érmeseknek adományozható, a Málnai István díjat, amely edzők és nevelőedzők részére adományozható, a Plesa István díjat, amely a sportegészségügyi szakembereknek adományozható és a Paralimpiai Láng díjat, amely a paralimpiai mozgalom támogatója részére adományozható. Az MPB elnöksége további nyolc napirendi pontról tárgyalt, többek között új tagfelvételi kérelmekről és az MPB sportigazgatói státuszának betöltéséről.  
Elindult a szavazás, megvannak az idei kategóriajelöltek az Év Sportolója választáson
2019.01.08.

Elindult a szavazás, megvannak az idei kategóriajelöltek az Év Sportolója választáson

A Magyar Sportújságírók Szövetségének szervezésében idén 61. alkalommal szavazhatnak a sportújságírók az év sportolóira, sportszakembereire és díjazzák életműdíjakkal az arra érdemeseket. Az év legrangosabb sportrendezvényén, az Év Sportolója Gálán negyedik éve megújult műsorkoncepcióval, és nívós fogadással ünnepeljük a hazai sportélet kiválóságait.  Hagyományosan, a Magyar Sportújságírók Szövetsége állítja össze a kategóriák 10-es jelöltjeit, a jelöltek közül február 4-én, sajtótájékoztató keretében hirdetik ki a legtöbb három szavazatot kapott jelölteket. A három jelölt közül az eseményen, az Év Sportolója Gálán,  idén február 14-én hirdetik ki a kategória győzteseket. A fogyatékkal élők kategóriáinak jelöltjeit a Magyar Paralimpiai Bizottság a szervezeteivel, a Magyar Speciális Olimpia Szövetséggel, a Magyar Hallássérültek Sportszövetségével és a Magyar Szervátültetettek Szövetségével közösen állította össze. A jelöltek listája:     
2019.01.02.

Paralimpiai/siketlimpiai járadékemelés a fogyatékosok sportjában

A paralimpiákon, siketlimpiákon és sakkolimpiákon érmet szerzett sportolókat és edzőiket előnyösen érintő változást hozott a 2019-es év a sporttörvény módosításának köszönhetően: minden paralimpiai és a jogszabály által meghatározott minden siketlimpiai és sakkolimpiai dobogós helyezés után kapnak járadékot a sportolók, és edzőik is hasonló mértékű juttatásra jogosultak.