Menüpontok
A Magyar Paralimpiai Bizottság kiemelt hírei
535 oktatási intézmény csatlakozott a Magyar Parasport Napjához
2019.02.23.

535 oktatási intézmény csatlakozott a Magyar Parasport Napjához

„Fogyatékosnak lenni, nem jelenti azt, vesztesnek lenni.” Az Országgyűlés a 2017. december 12-i egyhangú döntése alapján második alkalommal volt február 22-edike a Magyar Parasport Napja. A dátum választása szimbolikus, hiszen ezen a napon, 1970. február 22-èn alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja. Tegnap 423 iskola és 112 óvoda tartott rendhagyó testnevelés órát, azokon a fogyatékkal élők sportágait próbálhatták ki a gyerekek és a diákok, osztályfőnöki órákon pedig fogyatékos sportolókról készült filmeket néztek, majd beszélgettek azokról. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) oktatási segédletekkel és a Csodafedezet című, Halassy Olivér lábszáramputált olimpiai bajnok életútjáról készült filmmel segítette a pedagógusok és az iskolák munkáját.  
150 nap múlva Ülőröplabda Európa-bajnokság Budapesten!
2019.02.15.

150 nap múlva Ülőröplabda Európa-bajnokság Budapesten!

150 nappal vagyunk az Ülőröplabda Férfi és Női Európa-bajnokság előtt! Budapesten, a Nemzetközi Közszolgálati Egyetemen közel 400 sportoló fogja összemérni a tudását július 15-20. között, az esemény hivatalos logóját Raska Gyula szövetségi kapitány és Szabó Zita játékos mutatta be ma reggel élőben, az Echo TV stúdiójában. Nézzétek meg a beszélgetést és már most írjátok be a naptárba, hiszen a rendezvény ingyenes lesz és nagyon hosszú idő után az első parasportági Európa-bajnokság Budapesten! https://www.youtube.com/watch…
A szervátültetett sportolók nyerték az egyéni kategóriáikat-megvannak 2018 Év Sportolói
2019.02.15.

A szervátültetett sportolók nyerték az egyéni kategóriáikat-megvannak 2018 Év Sportolói

Ismét fantasztikus sportolók, sport szakemberek között ünnepelhettük meg a hazai sportsikereket, nagyon büszkék vagyunk a Magyar Paralimpai Bizottság Köztestület minden sportolójára és a díjazottakra! A fellépők között állt helyt Száraz Evelin ifjú úszó, aki a Himnusz alatt képviselte a magyar fogyatékkal élő sportolókat, a díjátadók között pedig Vereczkei Zsolt paralimpiai bajnok és Mr. Hamid El Aouni, a Marokkói Paralimpiai Bizottság elnöke lépett színpadra. Az egyéni kategóriákban a szervátültetett sportolók, a csapat és edző kategóriákban a parasportolók győztek. Gratulálunk, a győztesek nevei: