Menüpontok

Kérdezz-felelek: Ekler Luca, és Boronkay Péter

Vajon Ekler Luca, világbajnok para atléta mennyire hisz a horoszkópban? Vagy Boronkay Péter, kétszeres világbajnok paratriatlonista mit tenne, ha visszautazhatna az időben? Kérdezz-felek sorozatunkba újabb két sportolónkat ismerhetik meg közelebbről.

Először Lucát kérdeztem:

Szoktál sorozatot nézni?
Nem igazán, nagyon ritkán fordul elő, legutoljára a "Narcos" c. sorozatot néztem, amiben Pablo Escobart életét is bemutatják.

Melyik a kedvenc évszakod?
Tavasszal minden újjászületik, ősszel pedig ennek az ellentettje történik, így szerintem kiegészítik egymást. Ezt a két évszakot szeretem igazán.

Szeretnél tetoválást magadnak?
Csak akkor, ha tényleg valami fontos történik az életemben, például majd amikor paralimpián veszek részt. Az olimpikonok szokták magukra az ötkarikát varratni, valami hasonlóban gondolkoztam, viszont ezen kívül nem szeretnék semmit.

Van kedvenc íród, vagy költőd?
Egyik favorit Weörös Sándor, kedvenc művem "A teljesség felé", azonban rengeteg könyv van, amit olvasok, hirtelen most ő jutott eszembe. Amikor csak tehetem falom a betűket, ez a kedvenc időtöltésem.

Mi a horoszkópod?
Skorpió vagyok, annyira nem hiszek ebben a témában, de fordult már elő durva egybeesés. Inkább viccből olvasom el a horoszkópomat.

Inkább színházba, vagy moziba jársz?
Színházba szoktam sűrűbben, többet nyújt az egész, hangulatban, értékben, történetben, amit a színészek el tudnak játszani, jobb mint a mozi.

Megfordultál már néhány országban, melyik volt a kedvenced?
Az Európa-bajnokságot követően barátommal Görögországba mentünk, a hangulata, történelme, épületei annyira magával ragadtak. Innen indult az olimpia, talán ezért is ez volt életem legjobb nyaralása.

Magyarországon belül van olyan hely, ahova szíven jársz?
Nem tudnék konkrétat mondani, szeretek kirándulni, a Kőszegi-hegység vidékét családommal sokszor bejártuk, ez egy kedves emlék nekem.

Van olyan sport amit az atlétika mellett űzöl?
Egyik nagy szerelmem a tenisz, a bénulásom előtt versenyszerűen csináltam. Sokszor újra visszatérek a pályára, bármikor szívesen lejátszok néhány meccset amikor az időm engedi.

Milyen szupererőt választanál magadnak?
Én a repülést választanám.

Luca után pedig Petit ismerhetjük meg jobban:

Inkább egyedül, vagy társaságban töltöd az idődet?
Társaságban jobban szeretek lenni, edzeni. Most is különleges körülmények között edzőtáborozhattunk Balatonbogláron, ami szuper volt.

Volt kedvenc tantárgyad az iskolában?
Nyilván a sportból adódóan a testnevelés, mások nem szerették az osztályban, de én jó voltam benne, ezért örömmel részt vettem rajta.

Melyik szuperhős lennél?
Ezen még nem gondolkoztam, talán vasembert mondanám, őt emlegetjük sűrűn triatlonosok körökben.

Mi az egyik legkedvesebb emlék számodra?
A legkedvesebb a fiam születése volt, hogy ott tudtam lenni abban a pillanatban. Mostani helyzetben sokkal rosszabb, néhány barátom nem lehetett ott a kórházban, így ők csak otthon találkoztak először a gyermekükkel.

Magyarországon van kedvenc helyed, ahol szívesen túrázol?
Zemplén, igaz nincs olyan közel számunkra, viszont igyekszünk sűrűn arra fele járni. Balaton-felvidék is nagy kedvencek közé tartozik.

Képzeljük el, hogy van egy időgéped, melyik évbe utaznál vele először?
A 19. század végére utaznék, szívesen megismerném az üknagyapámat, aki a magyar királyság csendőr ezredese volt. Biztosan érdekes lehetett az akkori élet, illetve a mindennapjai, kíváncsi lennék rá.

Van kedvenc meséd, amit mai napig szívesen újra nézel?
Az "Így neveld a sárkányodat" örök sláger nálunk, és a "Shrek" filmsorozat, amit szeretünk nézni.

Van valami különös szokásod, amin mások meglepődnének?
Nem tudom, lehet, meglepődnének ezen az emberek: a frissen mosott ruhákat, tányérokat alulra pakolom, hogy mindegyiket használjuk. Bögréket is előre szoktam pakolni a szekrénybe, érezzék a törődést.

Édes vagy sós szájúnak tartod magad?
Inkább sósat választok, heti két-háromszor előfordul a nassolás nálam, főleg, ha az ízesített napraforgó magokról van szó.

Beszélsz valamilyen idegen nyelven?
Németet, és angolt társalgási szinten. Másik nyelvet is tanulnék szívesen, de sajnos az időm nem engedi, pedig a spanyol nyelv nagyon érdekel.