Menüpontok

Hivatalos: megszületett a Tokiói Nyári Paralimpiai Játékok új időpontja

A nemzetközi szövetségek, valamint a tokiói szervezők egy héttel a halasztást követően döntöttek a nyári játékok új időpontjáról.

A március 30-án megtartott gyűlésen a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC), a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), a Tokyo 2020 Szervezői Bizottság, valamint a Tokiói Fővárosi Kormány vett részt, döntésük alapján a Tokiói Nyári Paralimpiai Játékokat 2021. augusztus 25 - szeptember 5 között rendezik meg. Az új dátum lehetőséget biztosít a járvány lecsengésének időtartalmára, valamint a sportolók megfelelő felkészülésére a nyári játékokra. 

A döntést az alábbi három fő szempont alapján ítélték meg:

1. A sportolók és a résztvevők egészségének védelme, valamint a koronavírus (COVID-19) megfékezésének támogatása

2. A sportolók, az olimpiai és a paralimpiai sport érdekének védelme

3. A nemzetközi sportnaptár figyelembevétele

Andrew Parsons, az IPC elnöke nyilatkozott a döntést követően: "Fantasztikus hír ez számunkra, hamar találtunk egy új időpontot a 2020-a tokiói játékoknak. Ez a dátum biztosítja a sportolókat, megnyugvást jelent a versenyzőknek, olyasmit amire az egész világ várt." - a továbbiakban hozzátette - "Amikor a Paralimpiai Játékok jövőre Tokióban megrendezésre kerülnek, az emberek újra egyek lehetnek, az ellenálló képesség ünnepén és a sport szenzációs bemutatásán."

"A paralimpiára még 512 napig kell várni, de jelenleg a családunk, barátaink biztonságára kell fókuszálni ezekben a példátlan és nehéz időkben. A dátum immáron hivatalos, most pedig folyamatosan együttműködünk a Nemzetközi Szövetségekkel, hogy megfelelő kvalifikációs szabályokat hozzunk, amelyek teljes mértékben a Nyári Játékok minőségéhez illő."

További hírek a tokiói paralimpiáról

Forrás: paralympic.org