Menüpontok

Osváth Richárd duplázott, a magyar csapat nyolc éremmel zárt az egri kerekesszékes vívó világkupán

Sikeresen szerepeltek a magyar versenyzők az IWAS Kerekesszékes Vívó Világkupa-Kaposvári Zsolt Emlékversenyen.

A világkupára 29 ország 196 versenyzője érkezett. A négynapos versenyen a magyarok nyolc érmet szereztek, a csapat legeredményesebb versenyzője Osváth Richárd volt.

Ranglistavezetőhöz méltóan, mindkét fegyvernemében győzelemmel zárt Osváth Richárd klasszis kerekesszékes vívó. A Törekvés SE versenyzője nem hagyott kétséget afelől, hogy ebben az évben, a paralimpiáról is éremmel szeretne hazatérni, kardban és tőrben is uralta a mezőnyt  hevesi megyeszékhelyen.

A hölgyek közül Veres Amarilla volt a legeredményesebb, párbajtőrben csak az orosz Julia Maya tudta legyőzni, így a világkupa első versenynapján ezüstérmet szerzett. A BVSC versenyzője, a másik versenyszámában, női kardban, az 5. helyen zárt.

Krajnyák Zsuzsanna sem maradt érem nélkül a hazai világkupán, egyéniben, párbajtőrben a bronzéremig jutott. Az UTE versenyzőjének ezúttal tőrben nem sikerült a dobogó, az 5. helyen zárt.

A Törekvés SE versenyzője, Hajmási Éva is bronzérmes lett az egri versenyen, tőrben ezúttal 7. helyen zárta a világkupát.

Ugyancsak bronzérmet szerzett Dr. Mező Boglárka valamint Tarjányi István .kard fegyvernemben. 

Női csapatunk tőrben, Hong-Kong-ot legyőzve idén a bronzéremnek örülhetett.

A vívók közel egy hónap múlva a Sao-Paolo-i világkupaversenyre utaznak, a kvalifikációs időszakot pedig a májusi Európa-bajnoksággal zárják. Nemcsik Zsolt szakágvezető korábbi nyilatkozata alapján bizakodó abban, hogy az eddigi öt biztosnak tűnő paralimpiai kvóta mellé az elkövetkező két versenyen még két kvótát tudnak gyűjteni a tokiói Paralimpiai Játékokra ás a magyar kerekesszékes vívó válogatott hét versenyzővel tud kiutazni a paralimpiára.

A világkupa a tragikus hírtelenséggel elhunyt Kaposvári Zsolt nevét viseli. A vívóbírót a Nemzetközi Vívó Szövetség 2011-ben az esztendő legjobb kardzsűrijének választotta, emellett három ötkarikás játékon, illetve számos világbajnokságon, Európa-bajnokságon vezényelte le a párharcokat. 

A verseny eredményei az alábbi linken elérhetőek: 

https://www.engarde-service.com/files/hunfencing/2020_02_13-16_iwas_eger/

Képgaléria: https://www.dropbox.com/sh/q17xzh17lro327w/AADaND5bH_l1TkRJ64Ys-ySba?dl=0