Menüpontok

A második legeredményesebb európai csapat volt a magyaroké a Szervátültetettek XXII. Világjátékán!

Az 59 ország részvételével megrendezett játékokon a magyar csapat összesítésben az előkelő 8. helyen végzett Newcastleban. Európai országként egyedül csak a házigazda Egyesült Királyság tudott Magyarország elé kerülni az éremtábla első helyét megszerezve.
Büszkék vagyunk rá, hogy a Magyar Szervátültetett Csapat tagjai a rendkívül erős mezőnyben, 11 sportágban, 18 arany-, 26 ezüst-, 33 bronzérmet szereztek. Két világcsúcs is született atlétikában: diszkoszvetésben és súlylökésben. A világversenyen több mint 2300 szervátültetett sportoló vett részt. 
A hazai csapatot 54 sportoló — 32 vese-, 9 máj-, 3 kombinált vese- és máj-, 1 tüdő-, 3 szív- és 6 csontvelő átültetett— alkotta, akik 11 sportágban álltak rajthoz, korosztályos bontásban (tenisz, tollaslabda, triatlon, úszás, asztalitenisz, atlétika, kerékpár, bowling, darts, petanque, röplabda). 
A magyar csapat a kezdetek óta az élvonalban szerepel a nemzetek összesített pontversenyében. Szívből gratulálunk a sportolóknak, edzőknek, az orvosi és szervező csapatnak, Berente Judit elnök asszonynak és a MSZSZ vezetőségének, munkatársainak a fantasztikus munkához! Forrás: Magyar Szervátültetettek Szövetsége fotó: Szekeres Máté MSZSZ

További információk: https://www.trapilap.hu/sajto/