Menüpontok

Két arany és két bronzérem a varsói kerekesszékes vívó világkupán a magyarok eredménye

Nemcsik Zsolt szövetségi kapitány beszámolója 1. versenynap: 

Osváth Richárd aranyérmes 


Magyar szempontból négy versenyszámmal kezdődött a varsói Világ-kupa verseny, ahol kard egyéni A kategóriában Osváth Richárd a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.

Ricsi a kezdeti nehézségek után szokásához híven asszóról asszóra egyre jobban vívott, nyert mérkőzést végig vezetve, szoros csatában és hátrányból fordítva is. A döntőben például 7-10-es hátrányból hagyta állva kinai ellenfelét és egy 8-2-es szakasszal zárta az asszót és lett teljesen megérdemelten aranyérmes.

Női párbajtőr A kategóriában Krajnyák Zsuzsi hiába vívott jól a csoportban, már a nyolcaddöntőben összefutott a későbbi ezüstérmes kínai Bian-nal, sajnos kikapott így a 9. helyen végzett. Veres Amarilla ugyanitt még nagy skalpot szerzett egy másik ázsiai, Rong legyőzésével, Bian-nal azonban ő sem bírt, így nyolcadik lett. B kategóriában a visszatérő Dani Gyöngyi is a nyolcaddöntőben szenvedett vereséget, hasonlóan Tarjányi Istvánhoz, aki férfi kard B-ben tette ugyanezt.

A helyezett versenyzőknek és mestereiknek ezúttal is gratulálunk!

Holnap női tőr (Dani, Hajmási, Krajnyák) és férfi tőr (Gergely, Osváth, Zsolnai) számokkal folytatódik a verseny, valamint színre lép a párbajtőr C kategóriában Szarvas Zsolt is.

A verseny szervezése sajnos akadozik, többször késtek a versenyszámok, valamint az eredmények sem követhetőek az interneten. Ez utóbbival kapcsolatban szerverhibára hivatkoztak a helyiek, aminek a kijavítása napokba is telhet, úgyhogy elképzelhető, nem lesz holnap sem javulás az eredmények közlésében. A részletes eredmények a lenti linkekről letölthetőek, illetve a maihoz hasonlóan holnap is várható az internetes közvetítés déli 12 óra után, amolyan "körkapcsolás" szerű módon: http://szablakilinskiego.pl/?page_id=1795


Eredmények:

Férfi kard A kategória, 46 induló
1. Osváth Richárd (edző: Erdei Péter)
2. Tian (kínai)
3. Li (kínai) és Gilliver (brit)
...26. Zsolnai Sándor
...33. Göttlinger Dániel

Női párbajtőr A kategória, 39 induló
1. Zu (kínai)
2. Bian (kínai)
3. Jevdokimova (orosz) és Breus (ukrán)
...
8. Veres Amarilla (edző: Kovács Iván)
9. Krajnyák Zsuzsanna (edző: Feczer Viktor)

Női párbajtőr B kategória, 34 induló
1. Tan (kínai)
2. Jana (thaiföldi)
3. Misurova (orosz) és Ao (kínai)
...
13. Dani Gyöngyi

Férfi kard B kategória, 29 induló

1. Castro (lengyel)
2. Pluta (lengyel)
3. Feng (kínai) és Kurzin (orosz)
...
15. Tarjányi István 

Nemcsik Zsolt szövetségi kapitány beszámolója 2. versenynap: 

Ma helyezések jutottak

A férfi és női tőr számokkal, valamint a C kategóriás párbajtőr versenyeivel folytatódott a Világ-kupa verseny Varsóban.

A mieinknek ezúttal helyezések jutottak a roppant erős mezőnyben, női tőr B-ben örvendetes a sérülésből visszatérő Dani Gyöngyi ötödik, illetve A kategóriában Hajmási Éva hatodik helyezése. Krajnyák Zsuzsit tovább üldözte a sors, hibátlan első kör után a nyolcaddöntőben megint nagyon nehéz ellenfelet kapott a hatszoros paralimpiai bajnok, hongkongi Ju személyében, így ismét a kilencedik helyen zárt.
Férfi tőrben Osváth Richárd próbált átjutni a kínai Nagy Falon, végül hiába vívott kiemelkedően, a nyolcaddöntőben Zsong egyetlen találattal megállásra kényszerítette.

Ugyanitt végzett párbajtőr C kategóriában az EB bronzérmes Szarvas Zsolt is, de róla is és a csapat összes többi tagjáról is ugyanúgy elmondható, hogy a lehető legtöbbet hozták ki magukból ezen a napon is.

A helyezett versenyzőknek és mestereiknek ezúttal is gratulálunk!

Holnap női kard (Hajmási, Mező, Veres) és férfi párbajtőr (Gergely, Göttlinger, Tarjányi) számokkal fejeződnek be az egyéni versenyszámok.

Az online eredménykövetés a második nap végére végre beindult: http://www.wheelchairfencing.live/en/competition/173-2019/tournament/

Részletes eredmények a lenti linkekről is letölthetőek, illetve a maihoz hasonlóan holnap is várható az internetes közvetítés déli 12 óra után, amolyan "körkapcsolás" szerű módon: http://szablakilinskiego.pl/?page_id=1795

Eredmények:

Férfi tőr A kategória, 47 induló
1. Fegyajev (orosz)
2. Je (kínai)
3. Szun (kínai) és Juszupov (orosz)
...13. Osváth Richárd
...40. Zsolnai Sándor


Női tőr A kategória, 40 induló
1. Zu (kínai)
2. Rong (kínai)
3. Ju (hongkongi) és Gu (kínai)
...
6. Hajmási Éva (edző: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek)
9. Krajnyák Zsuzsanna (edző: Feczer Viktor)

Női tőr B kategória, 29 induló
1. Vio (olasz)
2. Zsu (kínai)
3. Misurova (orosz) és Hsziao (kínai)
5. Dani Gyöngyi (edző: Feczer Viktor)
...
21. Mező Boglárka

Férfi tőr B kategória, 34 induló

1. Coutya (brit)
2. Hu (kínai)
3. Feng (kínai) és Valet (francia)
...
28. Gergely István

Férfi párbajtőr nyílt C kategória, 13 induló

1. Logutyenko (orosz)
2. Valainis (lett)
3. Savkun (ukrán) és Beljajev (orosz)
...
9. Szarvas Zsolt

 

Nemcsik Zsolt szövetségi kapitány beszámolója 3. versenynap: 

Veres Amarilla arany-, Tarjányi István bronzérmes az egyéni versenyek zárónapján


Igen eredményes napot tudhat maga mögött a magyar kerekesszékes vívó válogatott, versenyzőink két éremmel és további értékes helyezésekkel gazdagították kollekciójukat és nem utolsósorban kvalifikációs pontjaik számát.

Női kardban Veres Amarilla vágta magát végig a mezőnyön, megvert két kínai klasszist és kettejük között legyőzte a világranglista vezetőjét, az ukrán Morkvicsot is. Utóbbi a negyeddöntőben egy szoros meccsen gátolta meg a magyar házi elődöntőt, 15-13-ra legyőzve az így végül nyolcadik helyen záró Hajmási Évát. Bódy István tanítványa azonban kifejezetten okos vívással bosszút állt honfitársáért és kisebb sérülése ellenére meg sem állt az aranyéremig. Amarilla fantasztikus szezont fut, májusban párbajtőrben nyert Világ-kupa versenyt, ezúttal kardban.

A hölgyek B kategóriás kardversenyében Mező Boglárka ezúttal a hatodik helyen végzett, ami szintén szép eredmény.
A férfiaknál Tarjányi Istvánnak a kard ezúttal nem sikerült úgy, ahogy szerette volna, ezért kettőzött erővel igyekezett
párbajtőrben minél jobban szerepelni. Ez olyan jól sikerült neki, hogy több bravúrt végrehajtva eljutott a dobogó harmadik fokáig, csak a végső győztes tudta megállítani.

Az érmeseknek és helyezett versenyzőknek, valamint mestereiknek ezúttal is szívből gratulálunk!

A varsói VK köztudottan évről-évre a legerősebb mezőnnyel rendezett viadal. Az ezúttal is szupererős versenyen a magyar csapat az egyéni versenyek befejeztével két arany- és egy bronzéremmel a kínai és az orosz szuperhatalmak mögött harmadik helyen áll az éremtáblázaton, amihez külön jár a gratuláció!

Holnap a női párbajtőr (Dani, Krajnyák, Mező, Veres) és a férfi tőr (Gergely, Osváth, Zsolnai) csapatainkért szoríthatunk Varsóban.

Nemcsik Zsolt szövetségi kapitány beszámolója 4. versenynap:

Újabb bronzérem Varsóban


A Világ-kupa utolsó előtti napján a női párbajtőr és a férfi tőrcsapatok versenyét rendezték meg, ahol a Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka, Veres Amarilla összetételű kvartett a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A hölgyek a házigazdák legyőzésével jutottak a legjobb négy közé, ahol a favorit kínai válogatottól szenvedtek vereséget. A bronzéremért a némi meglepetésre Ukrajna ellenében alulmaradó Hong Kong csapatával kellett szembenézniük. Az utolsó előtti párban pástra lépő Krajnyák Zsuzsi győzelme a hatszoros paralimpiai bajnok Ju Csi felett megtörte az ázsiai csapatot, és mivel az utolsó körben a másik két hölgy is hibátlanul teljesítette a feladatát, kialakulhatott a 45-38-as végeredmény, amihez jár a nagy gratuláció a versenyzőknek és mestereiknek is.

Az uraknak tőrben sajnos nem jött össze a nyolc közé jutás, végül tizedik helyen végzett a válogatott.
A varsói verseny holnapi, záró napján a női és férfi kardcsapatok versenyét rendezik meg.


Eredmények:

Női párbajtőr csapat, 12 induló

Negyeddöntő:
Magyarország-Lengyelország 45-33

Elődöntő:
Magyarország-Kína 29-45

3. helyért
Magyarország-Hong-Kong 45-38

Végeredmény:
1. Kína
2. Ukrajna
3. Magyarország (Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka, Veres Amarilla, edzők: Feczer Viktor, Nagy József, Kovács Iván)

Férfi tőr csapat, 11 induló

Nyolcaddöntő:
Magyarország-Ukrajna 41-45

Helyosztók:
Magyarország-Korea 45-39

9. helyért :
Magyarország-Japán 44-45

Végeredmény:
1. Kína
2. Lengyelország
3. Oroszország
...
10. Magyarország (Gergely István, Osváth Richárd, Zsolnai Sándor)

 

Nemcsik Zsolt szövetségi kapitány beszámolója 5. versenyap: 

A Világ-kupa utolsó napján a női és férfi kardcsapatok versenyét rendezték meg.

A hölgyek rögtön a negyeddöntővel kezdtek, a magyar-orosz kardklasszikust ezúttal mi nyertük. A folytatás már nem sikerült ilyen jól, két vereség Ukrajnától és Lengyelországtól, így negyedik helyen végzett a Hajmási Éva, Mező Boglárka, Veres Amarilla összetételű együttes.

Az urak előbb legyőzték Koreát a nyolcaddöntőben, majd az oroszok sajnos visszavágtak a női csapatban elszenvedett vereségért. Maradtak a helyosztók, amelyeken végül is a hetedik helyet szerezte meg a válogatott.

Összességében a magyar válogatott két arany- és két bronzéremmel az éremtáblázat harmadik helyén végzett a szezon legerősebb versenyén, ráadásul volt még benne, azaz kis szerencsével lehetett volna még jobb eredményeket is elérnünk. A gratuláció tehát maximálisan jár mindenkinek, aki csak egy kicsit is hozzátett munkájával a csapat sikereihez!

Most szűk egy hónapos szünet következik, aztán indul a felkészülés az év fő versenyére, a szeptemberben, Koreaban rendezendő világbajnokságra.


Eredmények:

Női kard csapat, 10 induló

Negyeddöntő:
Magyarország-Oroszország 45-36

Elődöntő:
Magyarország-Ukrajna 35-45

3. helyért
Magyarország-Lengyelország 38-45

Végeredmény:
1. Kína
2. Ukrajna
3. Lengyelország
4. Magyarország (Hajmási Éva, Mező Boglárka, Veres Amarilla, edzők: Erdei Péter, Bódy István)

Férfi kard csapat, 11 induló

Nyolcaddöntő:
Magyarország-Korea 45-31

Negyeddöntő:
Magyarország-Oroszország 28-45

Helyosztó:
Magyarország-Ukrajna 44-45

7. helyért:
Magyarország-Kanada 45-26

Végeredmény:
1. Kína
2. Olaszország
3. Oroszország
...
7. Magyarország (Göttlinger Dániel, Osváth Richárd, Tarjányi István, Zsolnai Sándor, edzők: Erdei Péter, Pákey Béla)