Menüpontok

Szervezetfejlesztés és szorosabb együttműködés - az Európai Paralimpiai Bizottság 2019. évi Közgyűlése

Az európai országok paralimpiai bizottságait és parasport szervezeteit tömörítő Európai Paralimpiai Bizottság (EPC) május elején tartotta közgyűlését Izraelben. A Magyar Paralimpiai Bizottságot Urr Anita, főtitkár és Dányi Anita, nemzetközi igazgató képviselte.

A delegációtagok a Közgyűlésen az EPC jövőbeni szakmai működésének fejlesztésére tettek javaslatot. A tagszervezetek képviselői egyetértettek abban, hogy az európai paralimpiai mozgalom jövője a tagszervezetek és az Európai Paralimpiai Bizottság még szorosabb együttműködésén alapszik. A tanácskozás vendégeként Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) elnöke beszámolt az IPC szervezetében bekövetkezett változásokról és köszönetét fejezte ki a kétnapos intenzív  tanácskozáson résztvevő szakemberek munkájáért.

Az Európai Paralimpiai Bizottság elnöke, Ratko Kovacic a Közgyűlés zárásaként ígéretet tett arra, hogy a Közgyűlésen elhangzott javaslatokat az EPC elnöksége ki fogja értékelni és a lehető leghamarabb beépíti működésébe a legjobb felvetéseket.

Az EPC következő Közgyűlését 2021-ben, a tokiói Nyári Paralimpiai Játékokat követően szervezik majd