Menüpontok

Kérdezz-felelek: Illés Fanni, és Kiss Péter

Kérdezz-felelek interjúink során igyekszünk sportolóinkat közelebb hozni a szurkolókhoz, ezért nem a megszokott kérdéseket tesszük fel nekik. Ezúttal Illés Fanni, világbajnok paraúszóval, valamint Kiss Péter, világbajnok parakenussal beszélgettünk.

Először Fanni válaszolt tíz kérdésre:

Mennyire tartod magad konyhatündérnek?
Nem gondolom, hogy konyhatündér lennék, viszont szeretek sütni. Egyszerűbb dolgokat szoktam készíteni, mint például palacsintát, kalácsot vagy esetleg brióst. Szezon közben ritkábban csinálok ilyesmiket, természetesen figyelek a diétámra.

 Egy nap erejéig milyen állat lennél? 
Fekete párduc. Szerintem nagyon szép állat, és nekem a macskafélék élete sokkal egyszerűbbnek tűnik. Pörgős napok helyett néha nekem is jól esne csak feküdni, aludni és enni.

Mennyit szoktad bújni a telefonodat?
Sokat nem szoktam időzni a nyomkodásával, maximum fél órát. Inkább filmet, és sorozatot nézek, vagy olvasok, sokkal jobb időtöltés. Nem olyan régen jelent meg Michael Jordan dokumentum sorozata, jelenleg azt nézem szabadidőmben.

Ha választhatnál egy helyet hova utaznál el?
Chicagóban jártam már korábban, oda szívesen visszamennék. Nagyon megtetszett az ottani élet, a hatalmas épületek és a város hangulata. Nem volt ott hatalmas nyüzsgés, pedig óriási az a metropolisz, ezért is ragadott magával annyira.

Van olyan szokásod, ami másoknak furcsának tűnhet?
Rendmániás vagyok, mindennek megvan a helye, és ott is kell lennie.

Inkább teázni, vagy kávézni szoktál?
Egyiket se, inkább vizet, valamint edzések mellett izotóniás italt szoktam inni.

Milyen tulajdonságokkal tudnád leírni magadat?
Barátságos, makacs, nem félek kimondani, amit gondolok, főleg ha azzal segítek vagy sérti az igazságérzetemet. Fontos az állatok és a kiszolgáltatottabbak védelme, és azt mondják jó a humorom.

Mivel szoktál kikapcsolódni a szabadidődben?
Szeretek kirándulni, vagy alkalmanként kocsikázni megyek. Kifejezetten jó a természetben lenni, és szoktam is olyan helyekre járni, ahová akadálymentesen el tudok jutni.

Éjszakai bagoly vagy?
Későn fekszem, de már korán ébren vagyok. Szeretek aludni, mégsem vagyok fent sokáig. Amióta rendszereztem az étkezéseimet, azóta pedig sokkal könnyebben indulnak a reggeleim.

Melyik a kedvenc ünneped?
Nem szívlelem a kötelező dolgokat, és az ünnepek többségét is azoknak tartom. A családom követi a hagyományokat, nekem az a legjobb benne, ha együtt tudunk lenni, de én még a saját születésnapot se szeretem túlzottan megtartani.

Fanni után Petit kérdeztünk meg:

Mit csinálnál, ha megnyernéd a lottót?
Mivel én vidéken lakom, de Budapesten edzem, biztosan vennék egy házat a fővárosban. Bejárnám a világ különböző pontjait, sokat utaznék.

Van beceneved?
Több is van, amit a barátaim szoktak használni: „főni, bajnok, mester”. Szeretek mindenkivel jóban lenni, segíteni az embereknek, ezért ragadtak meg ezek a becenevek rajtam.

Van példaképed?
Nincsen konkrét személy, maximum a példaértékű megmozdulásokat kedvelem.

Szoktál zenét hallgatni?
Szabadidőmben, illetve edzéseken is szoktam. Több műfajt is szeretek, magyar közül például Deniz, neki még a koncertjére is eljutottam, de szeretem még AK-26 számait is, az ő fellépésén sajnos nem voltam még. Külföldiek közül pedig inkább pop slágereket hallgatok, amik népszerűek, esetleg adja itthon a rádió.

Van olyan sportág, amit szívesen követsz a kajak-kenun kívül?
A kosárlabdának tetszik nagyon a játékmenete, a taktikázások, kosárra dobások. Néha én is szoktam játszani a Mozgásjavító Iskolában, ahol van kerekesszékes kosárlabda, ez külön nagy élmény számomra. Kedvenc csapatom nincsen, de amikor szezon van, szívesen nézem az amerikai bajnokságot.

Inkább filmet nézel, vagy könyvet olvasol?
Szeretek olvasni, viszont nagyon nehezen tudom rávenni magamat, általában inkább filmet szoktam nézni. Szeretem nagyon a Marvel stúdió által készített szuperhős filmeket, mint például a pókembert, de vígjátékokat is bármikor szívesek megtekintek.

Mivel szeretnél foglalkozni a tanulmányaid, valamint a sportolói karriered befejeztével?
Remélem sokára lesz, hogy én szögre akasszam az evezőt, szerencsére a sport világában is eltudok helyezkedni majd. Fiatal koromtól kezdődően érdekel engem az informatika, illetve a rajzolás. Korábban már néztem programozásról videókat az is nagyon megfogott, de érdekel a grafikus szakma is.

Választanod kéne milyen állat lennél?
Valamilyen ragadozó madár, mint például a sas. Szuper lehet repülni az égen, gyorsan eljuthatsz egyik helyről a másikra.

Mennyire vagy jó tanuló?
A vírus alatti időszakban kicsit alábbhagyott a figyelmem, viszont jó tanulónak mondanám magamat. A matematika, és a történelem órák a kedvenceim, szerencsére értem is a leadott anyagokat, és jó is vagyok ezekből.

Van olyan híres személy, akivel szívesen találkoznál?
Henry Cavill-el, ő alakította Szupermant az „Igazság ligája” c. filmben. Szimpatikusnak tűnik, jól is alakította a szerepeit, biztosan tudnék vele beszélgetni, ha lenne rá lehetőségem.