Menüpontok

Kihirdették a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram idei nyerteseit

A hagyományokhoz híven idén is az év végén hirdették ki a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram nyerteseit. A díjazottak – Ekler Luca világbajnok atléta, Kiss Péter Pál világbajnok kajak-kenus és Varjasné Dr. Kovács Edit úszóedző – 1-1 millió forintos ösztöndíj támogatásban részesülnek. A díj nemcsak eddigi elhivatott, eltökélt munkájuk és kiváló teljesítményük elismerése, de eredményesebbé teheti a sportolók felkészülését a jövő évi tokiói paralimpiára is.  

Megkezdődött a visszaszámlálás a 2020-as tokiói nyári paralimpiára, a hagyományosan év végén átadott K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram díj nyertesei pedig most még nagyobb lendülettel folytathatják a felkészülést. A K&H Csoport a Magyar Paralimpiai Bizottság és a paralimpiai csapat támogatása mellett idén is hozzájárul az elhivatott, eltökélt és kiváló teljesítményt nyújtó sportolók egyéni munkájához és sikereihez.

„Vezető pénzintézetként arra törekszünk, hogy válaszokat adjunk a társadalom igényeire, és hozzájáruljunk ahhoz, hogy a tagjai teljes életet élhessenek. Fenntarthatósági stratégiánk egyik kiemelt területe az egészség, azon belül is a sport. A 13 évvel ezelőtt indult K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogramunkban az idei nyertesekkel együtt 23 sportoló és 5 segítő kapott összesen 23 millió forint értékű ösztöndíjat. A ma átadott díjak és az ezzel járó fejenként 1 millió forintos ösztöndíj pedig reményeink szerint lélekben és anyagilag is hozzájárul ahhoz, hogy a parasportolók nyugodtabban készülhessenek az előttük álló legnagyobb megmérettetésre, a jövő évi paralimpiára” – mondta el Árva András, az idén két „év bankja” díjjal is kitüntetett K&H Csoport lakossági marketing szegmens főosztályvezetője az ünnepélyes átadón. A Bank a K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyákkal történő vásárlások minden elköltött 1000 forintja után 1 forintot a sportolók támogatására tesz félre, aminek köszönhetően idén Ekler Luca világbajnok atléta, Kiss Péter Pál világbajnok kajak-kenus és Varjasné Dr. Kovács Edit úszóedző részesülhetett támogatásban.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke elmondta: „a jövő évben újabb négyéves ciklus végére érünk, és az egész világ az olimpia és a paralimpia lázában fog égni. Rengetegen dolgoznak azon, hogy a sportolóknak semmi másra ne kelljen figyelniük, csak arra, hogy ki tudják hozni magukból a maximumot. Ez nemcsak a tokiói játékokra, hanem a teljes felkészülési szakaszra vonatkozik. Minden olyan támogatás, amely ezt a nyugodt felkészülést biztosítja, olyan lehetőség, amin lehet, hogy egy aranyérem múlik. Köszönjük a K&H Banknak, hogy hosszú évek óta segíti a sportolók és segítőik munkáját, minden eredmény, minden érem közös érdem, egész Magyarország sikere.”

 

a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram 2019. évi nyertesei:

Felnőtt kategória: Ekler Luca világbajnok atléta

A szombathelyi születésű versenyző 2018-ban szinte berobbant a nemzetközi élmezőnybe, és a berlini para atlétikai Európa-bajnokságon távolugrásban fölényesen maga mögé utasította a teljes mezőnyt, többször megjavítva a kategória világcsúcsát, a 200 méteres síkfutásban pedig bronzérmet nyert. A 2019. november 7-15. között Dubaiban megrendezett Para Atlétikai Világbajnokságon először világbajnoki csúccsal megnyerte a távolugrást, majd 100 és 200 méteren is ezüstérmet szerzett. A TFSE versenyzője teljesítményével kvótát szerzett a tokiói Paralimpiai Játékokra.

 

Reménység kategória: Kiss Péter Pál világbajnok kajak-kenus

A Mozgásjavító Általános Iskolában kezdett el sportolni, több sportágban is kipróbálta magát, az úszásban is kitűnt a tehetsége, majd a kajak-kenuban találta meg azt a sportolási formát, amelyből edzőjével, Pruzsina Istvánnal úgy érezte, a legtöbbet ki tudja hozni magából. A Honvéd 16 éves sportolója berobbant a nemzetközi élmezőnybe, meglepetésre megnyerte a 2019. évi para kajak-kenu Európa-bajnokságot KL2-ben. Tudatos felkészüléssel a 2019-es integrált szegedi kajak-kenu világbajnokságon a világ para kajakosait is 75 századdal megverte, ezzel megnyerte Magyarország első, történelmi aranyérmét para kajak sportban, és országkvótát szerzett a tokiói paralimpiai játékokra is.

Segítő kategória: Varjasné dr. Kovács Edit, úszás

Korábbi válogatott úszó és úszó szakedző, a Mozgásjavító Általános Iskolában dolgozott közel 30 évig. Olyan sportolókat tanított úszni, mint Vereczkei Zsolt, a riói paralimpián negyedik helyezést elért Adámi Zsanett vagy éppen a tavaly Reménység díjat nyert, és idén is fantasztikus eredményekkel büszkélkedhető  Száraz Evelin. "Az úszás számomra a legfontosabb, amit úszóként kaptam, mindig azt próbáltam átadni a tanítványaimnak."