Menüpontok

Három junior világrekord és egy országos csúcs az egri erőemelő világkupán

Két év után újra magyar közönség előtt, Egerben mérték össze tudásukat az erőemelők, 124 sportoló indult a tokiói kvótaszerzésben is fontos eredményekért az erőemelő világkupán. A magyar csapat két ezüstérmet nyert, Engelhardt Katalin a felnőtt mezőny 45 kilogrammos súlycsoportjában, Simon Dániel a juniorok között, a 72 kilogrammos súlycsoportban remekelt. Mezei Katalin az 50 kilogrammosok között a negyedik helyen zárt, teljesítménye új országos rekordot ért.

Az április 25-28.között zajló világkupa szervezését Jorge Moreno, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) senior sport menedzsere, ismét kiválónak értékelte:

Mindig öröm számunkra, hogy Magyarország és Eger városa példaértékűen elhivatott a nívós versenyszervezést illetően. Az idei világkupa verseny megerősítette bennünk, hogy remek világbajnokságot fogunk látni 2021-ben!

 

Faragó Péter, a magyar para erőemelők szövetségi kapitánya elégedett a magyar csapat eredményével: „Csapatunk becsülettel helyt állt az idei egri világkupa versenyen. Lehetett volna persze több az érmek, illetve az országos rekordok száma, azonban sokan - Mezei, Sztanó, Simon, László, Jancsó, Kleisz, vagyis a csapatunk fele a legjobb nemzetközi eredményüket teljesítették, ami megmutatja, hogy becsülettel felkészültek a versenyre. Külön dicséret illeti Mezei Katalint az új országos rekordjáért. Előreléptünk a sikeres gyakorlatok számában, a sportolóknak jellemzően technikai és nem erőnléti hibáik voltak. Ezért van szükség a nívós nemzetközi megmérettetésekre, mert ez a legjobb tapasztalatszerzés. A júliusi kazahsztáni vb-re a csapatunk úgy látom, a legjobb jelenlegi tudása szerint, felkészülten indul.”

 

Ligárt Balázs, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportigazgatója a térségek erősödését látja: „Olimpiát, paralimpiát megelőző évben mindig érdemes hazai rendezésű versenyen vendégül látni a sport delegációkat, hiszen értékes információkat kapunk a csapatok felkészültségéről, a világmezőny aktualitásairól. Az erőemelésben is látszik az ázsiai térség erősödése, komoly konkurenciákat kaptak a sportolóink. Örömmel látom az újoncokat a sportágakban és érzékeltem, milyen fontos motivációt ad a sportolóknak, hogy hazai körülmények között, a szeretteik kíséretében tudnak versenyezni.

Gratulálok a magyar sportolóknak, edzőknek, Mayer Éva szakágvezetőnek és Faragó Péter szövetségi kapitánynak, hogy a hazai rendezésű világkupán láthattuk a sportág fejlődését és sikeres felkészülést kívánunk a világbajnokságra!”

 

Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára megköszönte a szervezést és lebonyolítást segítők munkáját: „Egy nemzetközi világverseny szervezése mindig nagy lehetőség, ugyanakkor hatalmas felelősség is egyben. A Magyar Paralimpiai Bizottságnak egyre nagyobb tapasztalata van a nemzetközi versenyek szervezésében, a sikeres megvalósításban ugyanakkor fontos szerepe van a támogatóknak, segítőknek. A mostani Para Erőemelő Világkupa sikere is annak köszönhető, hogy kiválóan tudtak együttműködni a Magyar Paralimpiai Bizottság, valamint a megbízott munkatársak, nagy köszönettel tartozunk az önkéntesként tevékenykedő egri diákoknak és iskoláiknak, és természetesen köszönjük támogatóink segítségét is. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a versenyen résztvevő csapatoktól, sportvezetőktől, amely ismét megerősítette a magyarok vendégszeretetét és szakértelmét. Köszönöm munkatársaim, támogatóink és állandó közreműködőink segítségét.”

A részletes eredmények következő linken találhaóak: https://www.easywl.com/eger2019/

 

A magyar paraerőemelő csapat tagjai az egri világkupán: 

Junior

72kg Simon Dániel

97kg Korencsy Albert

Női

45kg Engelhardt Katalin

50kg Mezei Katalin

55kg Koselák Renáta

Férfi

59kg Sztanó György

59kg Tóth István

72kg László István Zsolt

80kg Jancsó Tamás

80kg Stadler Tamás

88kg Sedric Watchou

107kg Kleisz György

Edzők

Dr. Lombosi Melinda

Faragó Péter

Gelencsér Dániel

Szabó Ozor János

Csapatvezetők:

Madlné Mayer Éva

Rónaszéki András

Magyar bírók a világkupán:

Gyerkó Zita

Gyerkó Tibor

Neszvada Tamás

Horváth Andrea

Rónaszéki Richárd

 

Az eseményről készült fotókat itt találja: https://www.dropbox.com/sh/whoe3p7of26by9f/AACAwPfa4EOa38y0X4id9_Cpa?dl=0