Menüpontok

Megbízták a Magyar Paralimpiai Bizottság új sportigazgatóját

Megbízták a Magyar Paralimpiai Bizottság új sportigazgatóját

 

A Magyar Paralimpiai Bizottság idei első, január 11-i elnökségi ülésén döntést hoztak a fogyatékosok sportjának ezévi költségvetéséről, a tavalyi Para-sportlövő Európa-bajnokságon elért helyezések után járó eredményességi jutalmak felterjesztéséről.

 

Az elnökség döntött az MPBK ünnepi közgyűlésének időpontjáról, amelyet február 22-ére, a Magyar Parasport Napjára hív össze. A Magyar Parasport Napja alkalmából adják majd át az MPB elnöksége által alapított díjakat, a Halassy Olivér díjat, amely paralimpiai érmeseknek adományozható, a Málnai István díjat, amely edzők és nevelőedzők részére adományozható, a Plesa István díjat, amely a sportegészségügyi szakembereknek adományozható és a Paralimpiai Láng díjat, amely a paralimpiai mozgalom támogatója részére adományozható.

Az MPB elnöksége további nyolc napirendi pontról tárgyalt, többek között új tagfelvételi kérelmekről és az MPB sportigazgatói státuszának betöltéséről.

Az elnökség elfogadta a Magyar Snowboard Szövetség tagfelvételi kérelmét.

Az MPB elnöksége megbízta Ligárt Balázst a Magyar Paralimpiai Bizottság sportigazgatói feladatainak ellátásával.

Ligárt Balázs korábbi válogatott sportoló, az elmúlt 12 évben a holland műugró válogatott szövetségi kapitányaként nagy tapasztalatot szerzett a sportirányítás területén. Az elmúlt 30 év edzői és pedagógusi, valamint a magyar és a holland válogatott mellett végzett szakmai felkészítési, tervezési és szervezési tapasztalata jó hátteret biztosít a Magyar Paralimpiai Bizottságnál rá váró szakmai feladok magas szintű ellátásához.

“Köszönöm a bizalmat, a sportszakmai tudásom legjavával igyekszem megmutatni, hogy közösen, egy cél érdekében, csapatmunkában, minden lehetőséget megragadva és kihasználva, együtt elérhetjük a legnagyobb sikereket is!”

Az elnökségi ülés dokumentációit ezen a linken találja: http://hparalimpia.hu/mukodes