Menüpontok

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) közösen dolgozik a hazai stadionok akadálymentesítésén.

Szabó László előadásában elmondta, ez az audit a teljes hazai sportéletnek minta, és érdeke. A fogyatékkal élők auditálásával segítséget kapnak a sportlétesítmények, hiszen a szurkolóbázis növelése általuk is jelentős lehet, a feltételek megteremtése és a fejlődés közös ügy. „Ami az épek számára természetes, az néha gondot okoz és akadályt jelent a fogyatékkal élő embertársainknak. Katiék segítségével, az ő szemükkel megnézzük hogyan lehet eljutni, bejutni, közlekedni a stadionban és valóban akadálymentes-e minden funkcióhelyiség és szolgáltatás. A sportélmény akkor az igazi, ha felhőtlenül és nem bosszankodva élvezzük, ez mindenkinek alapvető joga kell legyen a modern világban.” 
Az UEFA által hirdetett program fő törekvése, hogy minden európai klubnak/stadionnak legyen egy akadálymentességi felelőse, azaz DAO – ja, aki a fogyatékkal élő szurkolók kapcsolattartója. Az MLSZ kiemelt célja a szurkolói kapcsolatok minden szintű fejlesztése, ezért csatlakozott a Supporter Liaison Officer (SLO) és a Disability Access Officer (DAO) projektekhez.