Menüpontok

Pálos Péter ezüstérmet szerzett a férfiak 11-es kategóriájában a Szlovéniában rendezett paraasztalitenisz-világbajnokságon.

A legtovább menetelő magyar egyáltalán nem könnyű meccseket megnyerve, de különösebb nehézségek nélkül jutott el a vb utolsó napjáig. Az elődöntő nem kezdődött jól, az első szettben ugyanis hiába volt játszmalabdája Pálosnak, Lucas Créange 13:11-re fordított. A 26 éves francia kellemetlen stílusban, a fonákján kellemetlen borítással játszik, de Pálos megőrizte a hidegvérét, és türelmes, taktikus játékkal megnyerte a következő három szettet, ezzel bejutott a világbajnokság döntőjébe.

A finálét régi nagy riválisával – aki csapatversenyeken a partnere szokott lenni –, a belga Florian Van Ackerrel vívta, és nyilván nem szándékosan, de hasonlóan kezdte, mint az elődöntőt, csak itt négy szettlabdáról bukta el a nyitó felvonást.

Ez pedig sokkal nagyobb jelentőséggel bírt, mivel Van Acker nem véletlenül indult első kiemeltként, mindkét oldalról jól, labdabiztosan üt. A második játszma is az övé lett (11:8-cal), a harmadikban viszont 6:0-ra elengedte Pálost, aki ezt kihasználva kiharcolta a negyedik szettet. Abban azonban a szerencse sem állt mellé, 5:2-nél a belga dobálás közben ütött egy királycsuszát... Ez már túl sok volt, nem sikerült fordítani, de a vb-ezüstéremért így is minden dicséretet megérdemel Pálos Péter.

PARAASZTALITENISZ-VILÁGBAJNOKSÁG, CELJE-LASKO
FÉRFIAK
11-ES KATEGÓRIA
ELŐDÖNTŐ
Pálos Péter–Lucas Créange (francia) 3:1 (–11, 7, 7, 8)
DÖNTŐ
Pálos Péter–Florian Van Acker (belga) 1:3 (–11, –8, 6, –4)

Forrás: MOATSZ