Menüpontok

Állami kitüntetést kapott dr. Fejes András, aki az első magyar paralimpiai érmet nyerte 1972-ben, Heidelbergben.

Az augusztus 20 -i nemzeti ünnep alkalmából dr. Fejes András egykori parasportoló, klinikai szakpszichológus a Magyar Arany Érdemkeresztet, a Magyar Érdemkereszt legfelső fokozatát vehette át Rétvári Bence államtitkártól.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az ünnepség alkalmából elmondta, Szent István király a keresztény Európa részévé tette a magyar államot ezer évvel ezelőtt. Ahhoz azonban, hogy az ország még ezer évig fennmaradjon, nagyon sok ember hitére, elkötelezettségére, teljesítményére, munkájára és hazafiságára volt szükség. 

Ebben a munkában részesek a díjazottak is, akiknek tehetségét és szorgalmát ismerték most el. Az államtitkár, a díjazottakat változást hozó embereknek nevezve, kijelentette: "Ők nemcsak sodródtak az áramlattal, hanem változást hoztak, megváltoztatták környezetük életét. A kitüntetettek egy olyanfajta pluszt képviselnek, amely nélkül Magyarország nem gazdagodott volna"- tette hozzá az államtitkár. 

A Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt és Magyar Bronz Érdemkereszt díjátadó ünnepségén dr. Fejes András kétszeres világbajnok, ötszörös Európa-bajnok, paralimpiai bronzérmes parasportoló, pszichológus, a mozgássérült emberek társadalmi beilleszkedését, valamint lelki problémáinak csökkentését szolgáló szakmai tevékenysége elismeréséért vehette át a magas rangú állami elismerést. 

A 72 éves korábbi parasportoló a díj átvétele alkalmából elmondta, fontosnak tartja a sportolók felkészítését a sportkarriert követő életre, amelyhez élettapasztalataik átadásával nagy segítséget tudnak nyújtani a korábbi parasportolók.

Gratulálunk Doktor Úrnak az elismeréshez, és ezúton is köszönjük a hazai parasportért végzett elhivatott munkáját! 
Forrás: kormany.hu/MPB