Menüpontok

Biztató eredmények és ifjú tehetségek az idei Magyar Paraúszó Országos Bajnokságon.

Dr. Sós Csaba, a paraúszás szövetségi kapitánya a kétnapos verseny értékelésekor kiemelte: a riói paralimpia óta ez a hazai verseny volt eddig a legbizalomkeltőbb, a tavalyi mexikói világbajnokságot is beleérte.  „A rutinosabb versenyzők hozták az elvárt szintet, és láttam olyan ifjú tehetségeket, akik a tavalyi évhez képest nagy tempóban zárkóznak fel a hazai élmezőnyhöz. A közelgő dublini Európa-bajnokságon - félidőben a tokiói paralimpiára kitekintve -, már növekednek az elvárások, erősödik a nemzetközi mezőny. Kemény csaták várhatóak, de úgy látom, a sportolók, edzők továbbra is elszántan a legjobbak közé akarnak tartozni.” A szövetségi kapitány jövőbeni célként kiemelte, szerinte indokolt a környező országokkal közös szervezésű versenyekben gondolkodni, akár már a közeljövőben.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke egyetértett a szövetségi kapitány gondolataival, kiemelte, ma már nemcsak a versenyek tartalma, hanem a forma is lényeges szempont. „Nagyszerű, hogy az egyik hagyományosan legsikeresebb magyar sportág aktív versenyzői újra megmutatták, hogy a jelenünk szép és biztató a jövő, de elengedhetetlen, hogy professzionális legyen egy verseny lebonyolítása is. A Magyar Paraúszó Országos Bajnokságon minden körülmény, az uszoda, a versenybírók felkészültsége, az eredmények rögzítése semmiben nem tért el az épek versenyétől és ez így van rendjén. Büszke vagyok rá, és köszönöm, hogy a versenyen vendégünk volt dr. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, látogatásával erősítve az integrált szakmai gondolkodást. A Magyar Paralimpiai Bizottság folyamatosan dolgozik a hazai és a nemzetközi sportdiplomáciai kapcsolatok építésén és erősítésén, a magyar versenyt Khosravai Vafa Mahmoud, az Iráni Paralimpai Bizottság elnöke és szakértő munkatársai szakmai példaként tekintették meg és voltak vendégeink. Büszkék vagyunk rá, hogy a magyar szervezés szolgál nemzetközi példaként.

A Magyar Paraúszó Országos Bajnokság eredményeit és a versenyen készült hivatalos fotókat ezen a linken lehet megtekinteni és forrásmegjelöléssel felhasználni:

fotók: https://www.dropbox.com/sh/ibpm8g2d9lcazlj/AABWcnYVmu0zK4rxJOw3v3pma?dl=0

eredmények: /uploads/files/Eredmenyek_Magyar%20Parauszo%20Orszagos%20Bajnoksag%202018.pdf

Magyar Paralimpiai Bizottság, 2018. május 6. Hódmezővásárhely