Menüpontok

A VIII. MERI Sportnapon írta alá Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora és Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke az együttműködési megállapodást

A sportnapot a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI), a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) szervezte.

A program célja, hogy a mozgáskorlátozott fiatalokban felkeltse az igényt a mozgásra, a testedzésre, és hogy minél többen kezdjenek akár versenyszerűen is sportolni. 

Az egész napos rendezvényen az érdeklődők kipróbálhatták egyebek mellett a lövészetet, asztaliteniszt, bocciát,vívást,  ülőröplabdát, kerekesszékes kosárlabdát, rögbit és teniszt, vagy akár a kerekesszékes karatét, dobóatlétikát, erőemelést, szkandert, lovaglást, íjászatot, az evezőpadot és a gurulós hajtányokat. A kutyás sportok kedvelői megismerkedhettek a kutyás frizbivel és agility-vel. Új,  és extrém sportágak is bemutatkoztak, mint a taekwondo, wakeboard, siklóernyőzés, MediBall, vagy a Bartendaz Hungary csapat jóvoltából a streetworkout.

A kerekasztal beszélgetéseken bemutatkoztak a téli paralimpia sportágak képviselői, Lőrincz Krisztina parasífutó - biatlonista, Balogh Zsolt látássérült síelő, Fábián Attila szakágvezető és dr. Horváth Patrícia az MPB munkatársa, aki a 2018-as téli paralimpiai játékok magyar csapatvezetője lesz. Szó volt az alpesi síelésről, a biatlonról, a curlingről és a megszerzett téli paralimpiai magyar kvótákról Szőke Viktória, az M4 sportriportere vezetésével. 

 

A VIII. MERI Sportnapra kilátogatók találkozhattak a riói paralimpián is eredményesen szereplő Magyar Paralimpiai Csapat tagjaival:  Krajnyák Zsuzsanna többszörös paralimpiai ezüst-és bronzérmes vívóval, Hajmási Éva paralimpiai ezüstérmes vívóval,  Német Roland  kerekesszékes teniszezővel, Dávid Krisztina parasportlövővel , Tunkel Nándor paralimpiai bronzérmes erőemelővel, Pálos Péter paralimpiai bajnok asztaliteniszezővel, Csonka András paralimpiai ezüstérmes asztaliteniszezővel, Illés Fanni paralimpikon úszóval, Lőrincz Krisztina evezős, sífutó és biatlonista paralimpikonnal,  Szabó Ozor János szkander- és erőemelő világbajnok parasportolóval, Sztanó György és Mezei Katalin erőemelő paralimpikonokkal. Szintén képviselte sportágát Farkas László  kerekesszékes teniszező, Lévay Petra paratriatlonista, az ülőröplabda, a kerekesszékes kosárlabda és a kerekesszékes rögbi válogatott tagjai is.  Mohamed Aida világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok tőrvívó olimpikon Hajmási Évával vívott egy bemutató asszót. 

 

A rendezvényt támogatta:  az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Otto Bock, Spinner, Rex-San, Coca-Cola Magyarország, Budapesti Közlekedési Központ, Segítő Nemzedék Alapítvány